Benvinguts i benvingudes al nostre blog de l'Equip de Logopèdia del Tomàs Llàcer. Pretenem que aquest espai siga una eina que ens permeta no sols compartir teoria, activitats, notícies,etc., sinó també il·lusions, dubtes, propostes, materials... En definitiva, tot allò que ens anime en la nostra tasca quotidiana dins d'aquest camp tan meravellós com ara l'Audició i el Llenguatge.
Traduir/traducir/translate
dijous, 6 de novembre del 2014
Atenció a la diversitat
Temes PSY
TEMES PSY: Informació sobre els diferents trastorns que afectaran l’aprenentatge dels nostres alumnes.
BLOC D’INFORMACIÓ sobre l’atenció i orientació educativa d’alumnes amb trastorns i característiques que afecten l’aprenentatge a les escoles.
Fruit del treball final d’un curs de formació continuada per a professionals del Departament d’Educació, Olga Ventosa va iniciar aquest bloc amb la ferma intenció de donar tota aquella informació que tants companys docents i pares es queixaven que mancava. Segons confessa la seua autora, "espero que pugui esdevenir una eina per a docents, pares i altres psicopedagogs, per a poder aclarir idees i informar-se’n de noves" . Feu click damunt les paraules Temes PSY sota la imatge i accedireu a aquest interessantíssim blog.

Temes PSY
Educant en especial
Tot just és aquest el títol del blog del Col·legi Públic d'Educació Especial Ponce de León, de Tomelloso (Ciudad Real). El blog ens mostra les activitats de l'alumnat d'aquest centre tan actiu. I a més a més, hi trobareu enllaços a altres blogs que ens parlen d'activitats i d'accesibilitat. Punxeu damunt la paraula ESPECIAL sota el dibuix perquè us adrece a aquest blog.
ESPECIAL
dijous, 25 de setembre del 2014
Educació Especial i logopèdia
La professora xilena Maggie Castro Velasco té un blog amb un munt d'activitats d'Educació Especial, amb especial esment a aquelles que pertany a l'àmbit de l'Audició i Llenguatge. Com que el seu blog s'anomena Educación Especial, punxeu sobre el títol de sota la imatge i n'entrareu de ple.
EDUCACIÓN ESPECIAL
Activitats per a educació especial, infantil i primària
La psicopedagoga Núria Canals ens ofereix en el seu blog
"Activitats per educació especial, infantil i
primària", un recull molt interessant d'activitats didàctiques, la majoria de les quals són en català. Punxeu en l'enllaç de la paraula ACTIVITATS i fins i tot podreu descarregar-ne moltes.
ACTIVITATS
Recursos per a la comunicació augmentativa
L'Associació de Tecnologies per a la discapacitat d'Espanya té a l'abast de tot aquell qui prèviament s'hi registre, tota mena de recursos orals, escrits i tecnològics per a possibilitar una veritable comunicació augmentativa entre l'alumnat susceptible. Punxeu sobre la paraula AUGMENTATIVA, sota la imatge i us reconduirà a la plana principal.
AUGMENTATIVA
Recursos per a l'Educació Especial
Des de la plana d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Iolanda Roset i Cristina Sotoca ens ofereixen un ventall de recursos molt interessant per a l'Educació Especial. Podem fer-hi una ullada si pitgem sobre la paraula RECURSOS, tot just sota la imatge.
RECURSOS
dimarts, 9 de setembre del 2014
Centro Español de Documentación sobre Discapacidad
El Centre de Documentació del Reial Patronat sobre Discapacitat compta amb una biblioteca especialitzada i ofereix els seus serveis a entitats públiques i privades, professionals o qualsevol persona interessada en el camp de les discapacitats.
El fons documental està integrat per les principals publicacions, tant nacionals com estrangeres, que tracten sobre tots els temes relacionats amb la discapacitat i les polítiques socials.
Des de l'any 1980 el CEDD està gestionat per la Fundació Eguía Careaga (SIIS) a través d'un conveni de col · laboració.
El CEDD presta els següents serveis:
Punxeu a l'enllaç damunt de la imatge, a les sigles CEDD.
CEDD
El fons documental està integrat per les principals publicacions, tant nacionals com estrangeres, que tracten sobre tots els temes relacionats amb la discapacitat i les polítiques socials.
Des de l'any 1980 el CEDD està gestionat per la Fundació Eguía Careaga (SIIS) a través d'un conveni de col · laboració.
El CEDD presta els següents serveis:
- Una biblioteca oberta al públic (Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30).
- Accés a bases de dades pròpies: base de dades bibliogràfica i base de dades legislativa sobre polítiques socials.
- Accés a altres bases de dades nacionals i internacionals.
- Informació i orientació sobre recursos socials.
- El CEDD té una videoteca sobre temes relacionats amb la discapacitat. Els vídeos es faciliten en règim de préstec.
- Edició i distribució de les publicacions pròpies del Reial Patronat sobre Discapacitat.
Punxeu a l'enllaç damunt de la imatge, a les sigles CEDD.
CEDD
dimecres, 26 de febrer del 2014
Materials per a l'alumnat amb TEA
Al Blog de la Asociación Navarra de Autismo (ANA) hi trobareu material d'interés per treballar amb els xiquets i xiquetes amb TEA. Cal fer-hi una ullada, llegir les instruccions i, si ho considerem convenient, descarregar els materials. N'hi ha un fum. Piqueu l'enllaç sota la imatge amb la paraula NAVARRA.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)